پلیس پاکستان تحقیقاتی کیفری درباره تلاش نافرجام برای ترور عمران خان، نخست وزیر سابق این کشور را افتتاح و عنوان کرد تنها یک تیرانداز در این حادثه دخیل بوده است.
رئیس بیمارستان "جناح" پاکستان که عمران خان در آن بستری است، امروز (جمعه) اعلام کرد، نخست وزیر سابق کشور در ترور نافرجامش که در جریان راهپیمایی اعتراضی دیروز صورت گرفت، از ناحیه هر دو پا هدف شلیک گلوله قرار گرفته است.
وزارت بهداشت پاکستان گزارش داد که این کشور با شتاب فزاینده ای شاهد گسترش تب دنگی است زیرا تعداد قربانیان این بیماری در استان سند جنوبی این کشور در ماه سپتامبر به صدها نفر و در کل این کشور به بیش از هزاران نفر رسیده است.
به گفته مقامات پاکستان نزدیک به یک میلیون واحد مسکونی بر اثر جاری شدن سیل تخریب شده یا به شدت آسیب دیده است. بنا به اعلام دولت پاکستان زندگی بیش از ۳۳ میلیون نفر یعنی یک نفر از هر هفت شهروند این کشور تحت تاثیر سیل قرار گرفته است.
همزمان با تظاهرات ضددولتی در پاکستان به رهبری «عمرانخان» و تشدید تدابیر امنیتی در پایتخت و دیگر شهرهای این کشور، دولت پاکستان از تهدیدات امنیتی به ویژه حمله انتحاری احتمالی علیه نخست وزیر سابق خبر داد.
نخست وزیر سابق پاکستان ضمن هشدار درباره عدم موافقت دولت اسلامآباد برای برگزاری انتخابات زودهنگام گفت که آمریکا بهدنبال ایجاد پایگاه نظامی در پاکستان است.
نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان اعلام کرد که افغانهایی که پس از تحولات این کشور در پاکستان گرفتار بودند، در صورت داشتن شناسنامه افغانستانی ۴ روز فرصت بازگشت دارند.
«عمرانخان» نخست وزیر برکنار شده پاکستان بار دیگر مخالفت خود با دولت جدید کشور را اعلام کرد و هشدار داد: دولت فعلی ناشی از تبانی با توطئه خارجی است؛ لذا اگر انتخابات زودهنگام برگزار نشود، تظاهرات گسترده و خروش مردم معترض، سرنوشت پاکستان را مشخص خواهد کرد.
پس از گذشت یک هفته از حملات هوایی پاکستان به مناطقی در ولایتهای کنر و خوست، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) تأیید کرد که دستکم ۲۰ کودک در ساعات اولیه این حملات کشته شدند.
آنگونه که رسانههای پاکستان گمانهزنی میکنند، انتظار می رود همه احزاب در کابینه «شهباز شریف» نماینده داشته باشند اما حزب مسلملیگ شاخه نواز شریف با 12 وزیر، اکثریت کابینه را خواهد داشت.
در فاصله برکناری نخست وزیر سابق و انتخاب نخست وزیر جدید، خیابان های ده ها شهر پاکستان صحنه تظاهرات مردمی است و ادامه نارضایتی ها می تواند بر سرنوشت سیاسی این کشور تاثیرگذار باشد.
عدم ثبات همواره برای کشورها و همسایگانشان نامطلوب است. اما بیثباتی سیاسی برای کشوری مانند پاکستان - که ارتش در آن قدرت بسیار زیادی دارد - به چه معناست و تاثیر این تحولات بر دیگر کشورها چیست؟